30 December 2010

Tahniah Harimau Malaya!!!!!!!


Seperti yang semua sedia maklum..Malaysia berjaya merangkul gelaran Juara Piala AFF Suzuki 2010 semalam dengan aggregat 4-2....Sangat gembira!!!!!!Pertama kali aku bersama hero2ku bersidang 4 beranak menonton perlawanan semalam.Tapi telinga aku agak penat mendengar celoteh2 dari hero2 sepanjang perlawanan berlangsung.Huhu..ada saja yang tak kena.Defensive sangatlah,taknak kejar bolalah,penatlah,dan macam2 lagi...Secara tak langsung kemenangan Malaysia telah berjaya mengharumkan nama2 pemain Malaysia di kalangan rakyat.Tadi dengar radio,ramai juga yang dah "tukar" nama.Contohnya:Niza Fahmi(keeper Malaysia).Macam menarik je.Aku pun nak join sekali.Apa ya nama pemain yang menarik untuk digabungkan dengan nama aku????Nurul Fahmi???Nurul Idlan Taha???Ain Safee??Macam sedap didengar...Hahah...=)


Penjaring Terbanyak,Safee Sali


Gol yang Safee jaringkan memang cantik!!!!!!!!!!!!Selepas dia jaringkan gol,kami 4 beranak bersorak riang!!!!!!Riuh 1 rumah....Pergh...memang terbaik bile kite dapat berkongsi saat gembira dengan orang tersayang...=)


Penyelamat Harimau Malaya,Khairul Fahmi Che Mat
Aku rasa,dalam ramai2 player Malaysia,dia ni yang paling penat.Penat menangkap bola.Dia tangkap bola memang smart..Dia berusaha sehabis mungkin menahan bola dari Garuda menerawang masuk.Apapun,syabas diucapkan!!!!!!!!!!

2 comments:

Rashidah AHemy said...

salam....
nurul syda dapat gbr ngn amri yahya nnt syda post kat nurul ye...
:)

ainara2208 said...

wah...bestnye...pos gmbr tu ek syida...nk jgak tgok...=)