25 February 2011

Road Tour ABPBH

Aku malas nak berceloteh...Banyak gambar...Korang tengok jela sendiri..=)

Aku datang dalam pukul 2 lebih.Tengok dari luar,macam tak ramai.Bila masuk dalam,pergh...tak ingat.Gila kentang!!!!!Sardin nak mampus kot...Masa aku baru sampai...Maulana dgn Adira tgh photoshoot dgn peminat.Kalau ikutkan aku sempat nak snap gambar dorang secara close-up.Cume sebab aku tak dapat nak kesan kamera kat rumah.Kalau tak,mesti dah banyak gambar aku snap.Itulah namenye tiada rezeki...

FaFau,AG,Deen, Kieran & Along
Dorang2 ni boleh dikatakan sebagai pengacara majlis.Maklum jela,kan HotFm radio rasmi untuk ABPBH...

Lisa Surihani, Didie Alias & Shaheizy Sam
Masa ni,aku masih di belakang.Agak tersorok.Selagi ada peluang nak snap pic dorang,aku snap je.Gasaklah apa nak jadi pun. Hahah..aku memang kejam...

Maulana
Adira , Raja Azura & Along

Masa Adira nyanyi,ada sedikit kesilapan teknikal.Kelakar bile dengar dia cakap 1 ayat tu.Aku pun lupa ayat tu tapi banyak kali dia ulang ayat tu.Macam trademark dia je.Loghat Sabah dia pekat tapi dia tetap comel & suara tetap best.Vokal mantap!!!!

Liyana Jasmay

Linda Onn
Sepatutnya,aku dapat naik stage sebab LO dah nampak aku angkat tangan dari belakang.Malangnya tak jadi sebab pengacara nakkan kepelbagaian.LJ & Sharnaaz dah pilih perempuan.Hmm..takde rezeki nak naik stage.Tapi aku tak kisah sebab lepas tu aku dapat duduk depan stage!!!!Suka2!!!!

Daus
Alyah

Aznil Hj. Nawawi

Sepanjang artis2 tu menyanyi kat atas stage,aku pun join nyanyi sekali.Senang kata,aku karaoke la sepanjang event ni.Mahu sakit tekak aku.Tapi itu memang hobi aku.Pantang dengar lagu,aku mesti nyanyi sekali.Haha..nak hiburkan hati apa salahnya kan???

My Art...

Pic ni terhasil masa menunggu show disambung kerana memberi laluan kepada waktu Asar.Aku mendapat kelebihan seorang perempuan pada waktu itu.Jadi tiada apa yang perlu dirisaukan...

Rabbani..Artis Nasyid Paling Unggul..
Juara Pertandingan BH Idola,Mohd Zaki
Mamat ni sekali pandang macam Amy Search.Bila dengar suara dia pun macam Amy jugak.Dia jerit...Huu.tak ingat...Tercengang aku yang menengok ni...

Ally Iskandar,Elfira Loy & Scha
Masa dorang ni main game music chair,kelakar.Aku puas gelak...Hahahah..=)

6ixth Sense
6ixth Sense..antara yang tercalon untuk kategori Artis Duo/Bekumpulan Paling Popular.Aku pulak memang minat 6ixth Sense.1st song is Menyesal.Before dia nyanyi 2nd song,ada dia tanya fans nak lagu apa.Aku pun cakaplah nak lagu Cinta Matiku.Dia dengar tapi macam terkedu sekejap.Hah??Mungkin susah nak penuhi permintaan aku sebab kalau aku dengar lagu tu,banyak bunyi gitar yang tinggi.At last, dia nyanyi lagu Khatimah Cinta.Ok la tu...

Zizan
Aku pun minat Zizan seperti kakak baju pink ni.Memang rezeki dia dapat naik stage & naik kereta dengan Zizan sebab dia datang dengan family dia dari pagi.Kebetulan aku duduk belakang dia.Bila aku tengok muka kakak ni,macam familiar.Nak tanya ke tak??Nak tanya ke tak???At last aku tanya jugak untuk kepastian.

Aku:Akak, nak tanya sikit boleh tak??
Kakak Baju Pink:Boleh.Apa dia??
Aku:Akak ni pernah masuk show "Anda Ada 60 Saat" kan??
Kakak Baju Pink:A'ah..(sambil tersenyum).


Haa..kan betul tekaan aku.Kakak tu datang dengan family.Sporting n friendly.Ada jugak kitorang borak2 sambil2 tengok show tu.She's cool!!Thanx akak..Ingatkan sebelum balik,nak ambik gambar dengan akak ni tapi tak sempat.Nak search kat FB pun tak tahu nama dia..

Fizz Fairuz
Anuar Zain & Fara Fauzana
Hihi..Anuar Zain masih mampu membuatkan semua orang perempuan menjerit.Fara memang sporting.Masa Anuar turun dari stage,keadaan menjadi huru- hara.Aku hampir kelemasa dalam lautan manusia yang nak bergambar dengan Anuar.Susah jugak pegawai2 RELA nak cilok Anuar naik stage semula.Dan Anuar Zain adalah artis yang last tinggalkan stage.Sayang peminat katakan...


Bas ABPBH
Inilah bas yang artis2 naik...

My Art
Saat tengah tunggu bas.Penat kot.Sakit tekak,sakit kaki,sakit tangan,sakit hati,semua adalah.Apa2pun roadshow ni tetap happening..Kalau ada rezeki,nanti masa dia buat kat Klang Parade,nak pergi jugaklah.Huhu..

P/S: Sory lambat post.Show ni minggu lepas...Sibuk sikit..Hoho..=)

3 comments:

Nasuha Salleh said...

ramainye artis =D
dpt jumpe live pulak tu..
rezeki2..hehe

chenta nana said...

wowo.... bestnye dapat tgk anuar zain.....

Ain said...

thanx girls..
hihi..tak expect jugak..
last minute plan...
but it's worthy...