16 August 2011

Day 3 – My Idea of The Perfect First Date.

Salam....hari ketiga untuk misi 30 Day Challenge
Day 3 – Your idea of the perfect first date.

First date....jujurnya aku x pernah tempuh lagi saat tu...
Even pernah keluar berdua dengan seorang Adam (dari kaum lelaki). Kawan aku kat kolej.
Tapi masa itu pun aku nervous jugak sebab ini plan yang aku rasa plan paling berani aku pernah buat.
Alhamdulillah...we managed created sweet and happy moments...
It went smoothly..
Berjalan pusing pusing sampai kaki kitorang sakit- sakit...
Borak sambil gelak gelak sampai senak perut...


Berbalik pada topik asal.
Idea terbaik aku untuk 1st date.
Apa ye agaknya??
Susah jugak aku nak pikir sebab takde pengalaman kot.
Ok lah. Dah dapat sedikit ilham.

Ilham pertama, aku lebih selesa jika kami ditemani oleh orang lain. Macam kawan ke, adik ke. Itu pun jika keadaan membenarkan.

Kedua, tempat. Mungkin shopping mall yang berdekatan dengan tasik atau 1 tempat di mana kami boleh buat semua benda.Makan, solat, jalan, and lepak.

Rasanya kalau borak tu, biasa je kot. Tak payahlah nak bersajak ke puisi segala bagai. Mungkin ada sedikit kegugupan tapi..nama pun 1st date. So just go with the flow and always keep cool..

Errr..malangya ilham aku cuma sampai di sini...Mungkin tak berapa perfect..Tapi nak perfect sangat pun buat apa kan...Just be true...

Sekian...

2 comments:

Nas Azhari Hamzah said...

hello. i m very interesting about ur entry about first date. and i like to share my point of view with u about the perfect first date. if u free2, u are welcome to see it.

http://nasazharihamzah.blogspot.com/

Ain said...

Greetings to Nas Azhari Hamzah.
I've read ur story about the perfect first date from ur blog.interesting...keep it up!!!